kostmedveten.se

Kåldolmar

 

Recept.

1 medelstort vitkålshuvud

2-3 msk margarin

2 msk sirap

2-3 dl buljong

0,5 dl grädde

2 msk kinesisk soja

Salt o vitpeppar

På ett medelstort vitkålshuvud blir det ca 20 kåldolmar, blir kål över till kålpudding så gör båda, ha till flera mål.

Färs till kåldolmar;

1200g bland färs 60g st x 20

2 gula lökar

2 dl ris, kan blandas i okokt, blir färdigt i ugnen.

5 dl vatten + buljong

Salt o peppar gör en provbiff stekt som smaktest.

Färs till kålpudding;

1 kg blandfärs

2 gula lökar

2 dl ris, kan blandas i okokt, blir färdig i ugnen

5 dl vatten + buljong

Salt o peppar, gör en provbiff stekt som smaktest.

Förväll kålen i lättsaltat vatten, tag bort bladen, skär bort det grövsta av nerven, låt bladen kallna.

Fördela färsen i 20 kålblad, rulla, läggs i smord form, penslas med sirap, soja. Stekes i ugn ca 200g tills de får vacker färg ca 1-1,5 tim.

Serveras med kokt potatis, sås och lingon.

 Kålpudding

Recept:

Samma som ovan, kålen skärs i fyrkanter, bryns eller förväll.

Blanda färsen med hälften av den förberedda kålen, andra hälften läggs i botten och resterande kål läggs överst. avsluta som ovan i ugn ca 60 min.

Smaklig spis. 

Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use