kostmedveten.se

 

 

 

En lista över ett antal kalla smörblandningar som kan vara bra att kunna till sommarens olika evenemang.  Även plats för improvisation.

 

 

 

Smörblandningar - Aromsmör

 

 

Aromsmör

 

Maitre d´hôtelsmör = persiljesmör

 

 

 

 Recept.

 

Alternativ 1.

1.) smöret rörs smidigt

2.) ingrediensen  finfördelas så mycket som möjligt, silas, passeras

3.) blandas i smöret

4.) smöret rullas i rulle, spritsas, kyles.

5.) serveras på, i eller vid sidan av rätten.

 

 

 

Alternativ 2.

1.) smöret smälts tillsammans med de ingredienser som skall bilda dess smak.

2.)  smöret silas ifrån ingredienserna, kryddas.

3.) kyls, formas till önskvärd form, rullas, spritsas.

4.) serveras på, i, eller vid sidan av rätten.

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Ansjovis smör:

300g ansjovisfilé till 0,5 kg smör.

 

Bercysmör:

Schalotten lök, rödvin, pocherad oxmärg skuren i tärningar, hackad persilja citronsaft, salt och peppar.

 

Colbert smör:

Hackad persilja, dragon, köttglace, citronsaft, salt och peppar.

 

Grönt smör:

Rå spenat stöts i mortel, pressa spenaten genom silduk, värmes i vattenbad, blandas med rört smör.

 

Hummersmör:

Hummerrester och skal stötes i mortel, blandas med smör, silas genom silduk. Kyls.

 

Kräftsmör:

Rester av kräftor och skal stöts i mortel blandas med mirepoix, rostas i smör, kräftskal, flamberas, genom silduk. Blandas med rört smör.

 

Maitre d`hotelsmör:

Rört smör blandas med hackad tvättad torkad persilja, citronsaft, salt o peppar, några stänk worcestersås.

 

Rödvinssmör:

Hackad schalottenlök, krossad vitpeppar inkokt i rödvin. Köttglace, citronsaft och hackad persilja. Blandas i rört smör.

 

Pepparrotssmör:

Riven pepparrot stöts i mortel, med smör, passeras.

 

Räksmör:

Räkstjärtar stöts tillsammans med smör, passeras

 

Med flera recept.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar Eskilander © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

oscar@kostmedveten.se