kostmedveten.se

 

 

 

 

Den enkla grundläggande matlagningen, vardagsmatlagning det vi förknippar med husmanskost.

 

 

 

Kalops

 

 

 

Recept.

 

 

1,5 kg högrev, bringa

6 st charlottenlök

3 st morötter

1 st palsternacka

1 bit rotselleri

2 msk matolja

5 dl kalv eller ox– buljong

2 lagerblad

6-10 vitpepparkorn +3 kryddpepparkorn

1 dl vetemjöl + 1,5 dl kallt vatten

Avsluta med o,5 dl matlagningsgrädde

 

Skölj, putsa köttet från senor, skär köttet i 3cm bitar, skala och skör grönsakerna i bitar. Bryn köttet i väl het olja i het stekgryta, salta och peppra, tillsätt löken. Kryddorna , lagerblad pepparkorn, späd med buljongen, småkoka under lock ca 1 timme, tillsätt resten av grönsakerna, småkoka ytterligare ca 1 timme. Provsmaka , är köttet mört, red av med mjöl o vatten, puttra 10 min, smaka av, tag grytan från plattan, tillsätt 05dl grädde. Serveras het direkt ur grytan med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Till ca 5 pers.

 

 http://bilder.kostmedveten.se/#69,0    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar Eskilander © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

oscar@kostmedveten.se