kostmedveten.se

 

 

 

 

Den enkla grundläggande matlagningen, vardagsmatlagning det vi förknippar med husmanskost.

 

 

 

Ärtsoppa

 

 

 

Recept.

 

 

1,2 dl Gula ärtor/person

Lägges i vatten dagen före.

150g rimmat fläsk eller liknande/ person

Morot, gul lök, timjan, mejram, salt.

 

Tillbehör;

Senap/ potatis

 

1.Morot, lök, skalas, skäres i mindre bitar.

Är timjan, mejram färskt, sköljes .

2.Ärtorna kokas i dubbelt så mycket vatten, skummas väl. lättsaltat

3. Lägg i morot lök, fläsket. Koka ca 1 tim.

4. Tag upp fläsket, skala ärtorna

5. skär fläsket i önskad storlek, lägg tillbaks fläsket i soppan. Fläsket kan serveras vid sidan.

6. Krydda med timjan, mejram och lite salt efter önskad smak.

7. soppan är färdig efter att smaker och konsistens är efter önskemål ca 1-1,5 tim.

 

Serveras varm, senap till, önskas det en potatis till får det kokas i samband med soppan.

 

Tänk på hur du dukar beroende av hur fläsket serveras, kan behövas kniv och gaffel.

 

Alla är inte intresserade av pannkakor till soppan.

 

http://bilder.kostmedveten.se/#77,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar Eskilander © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

oscar@kostmedveten.se