kostmedveten.se
Cumberlandsås
Recept.
5 dl röd vinbärsgelé
2 dl madeira eller portvin
½ dl citronsaft
1 dl apelsinsaft
1 msk fransk senap
1 bit färsk Ingefära
Några droppar vinäger
Cayennepeppar
Att göra:
1.) tvätta apelsin och citron mycket noga, skalas tunt (Det vita får inte komma med), skäres julienne, förvällda i rödvin.
2.) skala strimla färsk ingefäran ca 1 tsk.
3.) smält gelén sakta i vattenbad.
4.) pressa saften ur apelsinen och citronen.
5.) blanda, gelén med senap, apelsinsaft, citronsaft, madeira, ingefäran, några droppar vinäger.
6.) kryddas med cayennepeppar.
7.) garneras med de rödvinskokta skalen.
Förvaras kallt.
Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use
Med vänlig hälsning Oscar
Oscar Eskilander. © 2022 • Privacy Policy • Terms of Use