oscar@kostmedveten.se

  • Entré
  • Det här är jag, litet cv
  • Kontakta mig
  • Hobby
  • Händelser
  • Utbildning.
  • Leg. Yrkeslärare
  • Ox - Buljong
  • Fond/buljong
  • Sky
  • Klarning av buljong
  • Fiskfond
  • Skaldjursfond
  • Redning, mängder och
  • Vit grundsås - Béchamel
  • Ljus grundsås - Veloutesås
  • Brun grundsås - Espagnole
  • Tomatsås - Tomate
  • Bearnaise sås
  • Hollandaise sås
  • Vinägrette sås
  • Majonnäs sås
  • Gravlaxsås/senapssås
  • Cumberlandsås
  • Kalla örtsåser
  • Smörblandningar - Aromsmör
  • Husmanskost - Kåldolmar
  • Husmanskost - Kalops
  • Husmanskost - Delikatess kroppkakor
  • Husmanskost - stekt fläsk med löksås
  • Nationalsoppa - Ärtsoppa
  • Husmanskost - Pannkakor/plättar
  • www.oscarskokbok.se

kostmedveten.se

En lista över ett antal kalla såser som kan vara bra att kunna till sommarens olika evenemang.  Även plats för improvisation.

Cumberlandsås

 

Recept.

5 dl röd vinbärsgelé

2 dl madeira eller portvin

½ dl citronsaft

1 dl apelsinsaft

1 msk fransk senap

1 bit färsk Ingefära

Några droppar vinäger

Cayennepeppar

Att göra:

1.) tvätta apelsin och citron mycket noga, skalas tunt (Det vita får inte komma med), skäres julienne, förvällda i rödvin.

2.) skala strimla färsk ingefäran ca 1 tsk.

3.) smält gelén sakta i vattenbad.

4.) pressa saften ur apelsinen och citronen.

5.) blanda, gelén med senap, apelsinsaft, citronsaft, madeira, ingefäran, några droppar vinäger.

6.) kryddas med cayennepeppar.

7.) garneras med de rödvinskokta skalen.

Förvaras kallt.

 

Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use

Med vänlig hälsning Oscar

Oscar Eskilander.  © 2022 • Privacy Policy • Terms of Use