oscar@kostmedveten.se

  • Entré
  • Det här är jag, litet cv
  • Kontakta mig
  • Hobby
  • Händelser
  • Utbildning.
  • Leg. Yrkeslärare
  • Ox - Buljong
  • Fond/buljong
  • Sky
  • Klarning av buljong
  • Fiskfond
  • Skaldjursfond
  • Redning, mängder och
  • Vit grundsås - Béchamel
  • Ljus grundsås - Veloutesås
  • Brun grundsås - Espagnole
  • Tomatsås - Tomate
  • Bearnaise sås
  • Hollandaise sås
  • Vinägrette sås
  • Majonnäs sås
  • Gravlaxsås/senapssås
  • Cumberlandsås
  • Kalla örtsåser
  • Smörblandningar - Aromsmör
  • Husmanskost - Kåldolmar
  • Husmanskost - Kalops
  • Husmanskost - Delikatess kroppkakor
  • Husmanskost - stekt fläsk med löksås
  • Nationalsoppa - Ärtsoppa
  • Husmanskost - Pannkakor/plättar
  • www.oscarskokbok.se

kostmedveten.se

Den enkla grundläggande matlagningen, vardagsmatlagning det vi förknippar med husmanskost.

Pannkakor/plättar

 

Recept.

1 l mjölk

4 ägg

4 dl mjöl

1 tsk salt

Plättar:

Byt ut

1 dl mjölk till grädde

1 msk socker

Vispa äggen och hälften av mjölken. Tillsätt allt mjöl och vispa tills smeten är klimpfri. Blanda i resten av mjölken, salt  ev lite socker.

Hetta upp en pannkakslagg. Lägg i lite margarin och låt det få en vacker färg.

Häll i lite av smeten, ca ½ dl till en pannkaka. Låt smeten börja stelna. Vänd pannkakan och stek på andra sidan. Lägg upp på tallrik.

Servera med något gott.

http://bilder.kostmedveten.se/#85,1  

 

Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use

Med vänlig hälsning Oscar

Oscar Eskilander.  © 2022 • Privacy Policy • Terms of Use