kostmedveten.se
Ärtsoppa
Recept.
1,2 dl Gula ärtor/person
Lägges i vatten dagen före.
150g rimmat fläsk eller liknande/ person
Morot, gul lök, timjan, mejram, salt.
Tillbehör;
Senap/ potatis
1.Morot, lök, skalas, skäres i mindre bitar.
Är timjan, mejram färskt, sköljes .
2.Ärtorna kokas i dubbelt så mycket vatten, skummas väl. lättsaltat
3. Lägg i morot lök, fläsket. Koka ca 1 tim.
4. Tag upp fläsket, skala ärtorna
5. skär fläsket i önskad storlek, lägg tillbaks fläsket i soppan. Fläsket kan serveras vid sidan.
6. Krydda med timjan, mejram och lite salt efter önskad smak.
7. soppan är färdig efter att smaker och konsistens är efter önskemål ca 1-1,5 tim.
Serveras varm, senap till, önskas det en potatis till får det kokas i samband med soppan.
Tänk på hur du dukar beroende av hur fläsket serveras, kan behövas kniv och gaffel.
Alla är inte intresserade av pannkakor till soppan.
Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use
Med vänlig hälsning Oscar
Oscar Eskilander. © 2022 • Privacy Policy • Terms of Use