oscar@kostmedveten.se

  • Entré
  • Det här är jag, litet cv
  • Kontakta mig
  • Hobby
  • Händelser
  • Utbildning.
  • Leg. Yrkeslärare
  • Ox - Buljong
  • Fond/buljong
  • Sky
  • Klarning av buljong
  • Fiskfond
  • Skaldjursfond
  • Redning, mängder och
  • Vit grundsås - Béchamel
  • Ljus grundsås - Veloutesås
  • Brun grundsås - Espagnole
  • Tomatsås - Tomate
  • Bearnaise sås
  • Hollandaise sås
  • Vinägrette sås
  • Majonnäs sås
  • Gravlaxsås/senapssås
  • Cumberlandsås
  • Kalla örtsåser
  • Smörblandningar - Aromsmör
  • Husmanskost - Kåldolmar
  • Husmanskost - Kalops
  • Husmanskost - Delikatess kroppkakor
  • Husmanskost - stekt fläsk med löksås
  • Nationalsoppa - Ärtsoppa
  • Husmanskost - Pannkakor/plättar
  • www.oscarskokbok.se

kostmedveten.se

Den enkla grundläggande matlagningen, vardagsmatlagning det vi förknippar med husmanskost.

Ärtsoppa

 

Recept.

1,2 dl Gula ärtor/person

Lägges i vatten dagen före.

150g rimmat fläsk eller liknande/ person

Morot, gul lök, timjan, mejram, salt.

Tillbehör;

Senap/ potatis

1.Morot, lök, skalas, skäres i mindre bitar.

Är timjan, mejram färskt, sköljes .

2.Ärtorna kokas i dubbelt så mycket vatten, skummas väl. lättsaltat

3. Lägg i morot lök, fläsket. Koka ca 1 tim.

4. Tag upp fläsket, skala ärtorna

5. skär fläsket i önskad storlek, lägg tillbaks fläsket i soppan. Fläsket kan serveras vid sidan.

6. Krydda med timjan, mejram och lite salt efter önskad smak.

7. soppan är färdig efter att smaker och konsistens är efter önskemål ca 1-1,5 tim.

Serveras varm, senap till, önskas det en potatis till får det kokas i samband med soppan.

Tänk på hur du dukar beroende av hur fläsket serveras, kan behövas kniv och gaffel.

Alla är inte intresserade av pannkakor till soppan.

http://bilder.kostmedveten.se/#77,0

 

Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use

Med vänlig hälsning Oscar

Oscar Eskilander.  © 2022 • Privacy Policy • Terms of Use