kostmedveten.se
Tomatsås - Tomate
Recept.
300 g Gul lök
300 g morötter
100 g rotselleri
10 st. persiljestjälkar
200 g fläsksvål
300 g matfett
300 g vetemjöl
5 l ljusbuljong ( tomatspad eller liknande)
2 l tomatpuré
1 lagerblad, 1 tsk timjan, liten vitlök.
30 g socker, salt och vitpeppar.
1. Skär grönsaker och svålen i små fyrkanter.
2. Smält matfettet i en tjockbottnad gryta och frässvålen där.
3. Tillsätt grönsakerna, låt fräsa utan att ta färg.
4. Tillsätt tomatpurén, får rosta lite med övriga ingredienser, (Kan brännas av med en skvätt konjak)
5. Tillsätt mjölet får rostas lite.
6. Fyll på med buljong, vispa noga så konsistensen blir så slät som möjligt
7. Tillsätt timjan, lagerblad och vitlök
8. Koka upp såsen , låt småputtra i ca 40 min.
9. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och bryt med socker. Sila såsen.
Bisåser:
Portugaise;
Tomat, vitlök köttglace.
Zingara;
Paprika, skinka, champinjon.
+ fler.
Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use
Med vänlig hälsning Oscar
Oscar Eskilander. © 2022 • Privacy Policy • Terms of Use