oscar@kostmedveten.se

  • Entré
  • Det här är jag, litet cv
  • Kontakta mig
  • Hobby
  • Händelser
  • Utbildning.
  • Leg. Yrkeslärare
  • Ox - Buljong
  • Fond/buljong
  • Sky
  • Klarning av buljong
  • Fiskfond
  • Skaldjursfond
  • Redning, mängder och
  • Vit grundsås - Béchamel
  • Ljus grundsås - Veloutesås
  • Brun grundsås - Espagnole
  • Tomatsås - Tomate
  • Bearnaise sås
  • Hollandaise sås
  • Vinägrette sås
  • Majonnäs sås
  • Gravlaxsås/senapssås
  • Cumberlandsås
  • Kalla örtsåser
  • Smörblandningar - Aromsmör
  • Husmanskost - Kåldolmar
  • Husmanskost - Kalops
  • Husmanskost - Delikatess kroppkakor
  • Husmanskost - stekt fläsk med löksås
  • Nationalsoppa - Ärtsoppa
  • Husmanskost - Pannkakor/plättar
  • www.oscarskokbok.se

kostmedveten.se

En lista över ett antal kalla såser som kan vara bra att kunna till sommarens olika evenemang.  Även plats för improvisation.

Vinägrett sås

Recept.

Detta är en klassiker.

Salladssås:

6 msk olja

2 msk vinäger eller 1 msk citronsaft

1 knivsudd vitpeppar, salt, (socker)

Vinägrette 1.

2 dl olja

1 dl vinäger

Smaksatt med salt och vitpeppar.

Vinägrette 2.                           Att göra:

3 dl olja                    Rör samman vinäger, salt och

1 dl vinäger            kryddor, tillsätt oljan.

1 dl olja + 1 dl vatten

Salt, svart eller vitpeppar

Vinägrette 3.

3 dl olja

1dl vinäger

Vitpeppar, salt

Hackad schalottenlök

Hackad  estragon

Hackad körvel.

Sentida matlagare:

Tillsätter allt från vitlök till finhackade örter.

Från eget kök:

1 msk vinäger

2 msk olja

½ msk senap

½ tsk socker.

Blandas noga.

Oscar Eskilander © 2018 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Med vänlig hälsning Oscar

Oscar Eskilander.  © 2022 • Privacy Policy • Terms of Use